* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YABANİ LAHANA (GALDİRİK) YEMEKLERİ*

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

YABANİ LAHANA (GALDİRİK) YEMEKLERİ* Empty
MesajKonu: YABANİ LAHANA (GALDİRİK) YEMEKLERİ*   YABANİ LAHANA (GALDİRİK) YEMEKLERİ* Icon_minitimeSalı Tem. 10, 2007 5:20 pm



*Ziraati yapılmayan yazın bahçelerde kendiliğinden yetişen "galdirik" karalahanaya benzer bir ottur. Ordu civarında "galdirik" daha doğuda yabani lahana adı verilir.

Galdirik yemeği:Temizlenip yıkayıp soğuk suda haşlanır ve süzülür. Yeşil soğan ve pırasayla kavrulur.

Galdirik turşusu:Yıkanıp, haşlanan galdirik soğutulduktan sonra tuz, sirke ve sarmısakla birlikte bir kavanoza konulur. Yedi gün bekletildikten sonra sofraya çıkartılır.

Galdirik dolması (Sarması): Aynı karalahana sarması gibi, galdirik yaprağı kullanılarak dolmasıda yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
YABANİ LAHANA (GALDİRİK) YEMEKLERİ*
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» LAHANA KAVURMASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: KARADENİZ-
Buraya geçin: