Ayrıca şimdilik ele alamadığımız;
TATLI ÇEŞİTLERİ; Kabak tatlısı, Ev baklavası, Burma tatlısı, Kocaman Gerdanı, Muska tatlısı, Yufka Tatlısı, Hamsiköy sütlacı, Pepeçura...
PİDELER; Lameslİ (pazılı) pide, Hoholli (tozlu) pide, Kabak pidesi, Maydanozlu Kaşar Peynirli Su böreği, Trabzon peynirli pide, Sürmene yağli pidesi (yuvarlak), Kıymalı pide, Hamsili pide.....
YEMEKLER; Akçaabat köfte, Kesme makarna, Brinconi (Laz pilavı), Kalkanoğlu pilavı, Çayeli usuli kuru fasülye, Faroz usulü Balık buğulama, Trabzon Kefal Ekşilisi, Hamsi kuşi (Hamsipuli), Hoholli hamsi, Hamsili lamesli pilav, Patates Kavurması, Zuluf Fasülye, Sırgan çorbası, Mısır Mancası, Hoşmeri (Kaymak ve mısır unu kuymağı), Jahlı ekmek (Hemşin ekmeği), Gorbollu börek...