MALZEMELER
4 adet yesil elma
1 tatli kasigi dolmalik fistik
1 tatli kasigi kus üzümü
3 adet sogan
1 kahve fincani pirinç
4-5 dal maydonoz
4-5 yaprak nane
1 tatli kasigi toz seker
1 tutam tuz
2 çorba kasigi zeytinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Rendelenmis soganlari, fistiklarla birlikte zeytinyaginda pembelesinceye
kadar kavurun. Yikanmis pirinci ekleyin. 1,5 kahve fincani su ilave edip
pirinçler diri kalacak sekilde pisirin. Seker, tuz, kiyilmis nane ve maydonoz
ekleyip karistirin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra sogumaya birakin.
Elmalari sivri uçlu ince bir biçakla oyun. Hazirladiginiz karisimi elmalarin
içine doldurun. Orta isili firinda 40 dakika pisirin. Soguk olarak servis