GÜL TATLISI (Elazığ)
Malzemeler: Margarin, bir çay bardağı pudra şekeri, bir yumurta, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, aldığı kadar un bir su bardağı kırık ceviz. Şerbeti için: Uç su bardağı şeker dört su bardağı su. üç-dört damla limoon suyu.
Yapılışı: Margarlr. oda sıcaklığında olmalı. Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri iyiçe yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Merdaneyle hamuru açın ve su bardağı ağzıyla yuvarlak daireler kesin. Kesilen dairelerin kenarlarına beş adet çizik atın. Ye yaprakları üst üste (yaprağın bir kenan alta. bir kenarı üste gelecek gibi) dizin. Ortalarına cevizleri yerleştirip tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirin. Son olarak fırından çıkan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökün.