* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bükmeli Sırın (Elazığ)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

Bükmeli Sırın (Elazığ) Empty
MesajKonu: Bükmeli Sırın (Elazığ)   Bükmeli Sırın (Elazığ) Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 2:55 am



4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, kırmızı pulbiber

1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ilave ederek yoğurun.
2. Hamurdan bezeler koparıp orta kalınlıkta yufkalar açın. Yufkaları sac üzerinde pişirin. Rulo şeklinde sarıp ikişer santim arayla kesin. Ruloları dik olarak geniş ve derin kenarlı bir kaba yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.
3. Sarımsakları ezip yoğurtla çırpın. Yufka rulolarının üzerine dökün. Tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyin. Biberli yağı yoğurdun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bükmeli Sırın (Elazığ)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: DOĞU ANADOLU-
Buraya geçin: