* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Zahter üfeleme (Antakya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

Zahter üfeleme (Antakya) Empty
MesajKonu: Zahter üfeleme (Antakya)   Zahter üfeleme (Antakya) Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 3:49 am

Zahter üfeleme (Antakya)

Gerekli malzeme:
1 kahve fincanı zahter,
1 kase ılık su,
2-3 soğan,
4-5 taze soğan,
Yarım demet maydanoz,
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
Tuz, bir tutam pulbiber
1 Zahteri ılık suda 10 dakika bekletin. Soğanları ince doğrayıp kırmızı pulbiber ve tuzla ezerek ovun. Zahteri süzüp soğanlı karışıma ekleyin.
2 Taze soğan ve maydanozları doğrayın. Zahter ve soğan karışımına ekleyip karıştırarak servis tabağına alın. Üzerine nar ekşisi dökün ve tekrar karıştırın. Son olarak zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Not: Zahter, Antakya 'da yetişen bir dağ kekiğidir. Aktarlarda bulabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Zahter üfeleme (Antakya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: AKDENİZ-
Buraya geçin: