* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Alanya Bifteği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

Alanya Bifteği Empty
MesajKonu: Alanya Bifteği   Alanya Bifteği Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 3:52 am

Alanya Bifteği

Bir baş soğanı ince ince kıymalı, içinde 1 çorba kaşığı sadeyağla 2 çorba kaşığı zeytinyağı bulunan tavaya atmalı ve pembeleşinceye kadar kavurmalı. Buna kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince bir süzgeçten geçirilmiş iki olgun domatesi katmalı (isteyen iki çorba kaşığı tuzsuz natürel domates salçası koyabilir). Tuzunu, biberini serptikten sonra tavanın üstünü örtmeli ve salçayı beş dakika kuvvetli ateşte vakit vakit karıştırarak pişirmeli. Sonra küçük bir kutu konserve iç bezelyeyi tavadakilerin içine katmalı. Yarım bardak et suyu döktükten sonra tavanın ağzını örtmeli ve orta ısılı ateşte bezelyeli salçayı pişirmeli.
Beri yanda dört bifteği öbür reçetelerdeki tariflere uygun biçimde pişirmeli. Biftekler pişince salçanın içine atmalı. Gerekirse biraz sadeyağla zeytinyağı kattıktan sonra tavanın kapağı açık olarak beş dakika orta ısılı ateşte pişirmeli. Sonra tavadakileri servis tabağına aktarıp servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Alanya Bifteği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: AKDENİZ-
Buraya geçin: