* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sac Kakacı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

Sac Kakacı Empty
MesajKonu: Sac Kakacı   Sac Kakacı Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 3:53 am

Sac Kakacı

Malzemeler:

1 kg yağlı koyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Limon

Yapımı:

Teflon tava yağsız kızdırılır. Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır. Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır. Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur. Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır. Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir. Yanına dilimlenmiş limon konur.

Not: Yörede bu tarif odun ateşinde, sacın üzerinde hazırlanır.


Malzemeler:

1 kg yağlı koyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Limon

Yapımı:

Teflon tava yağsız kızdırılır. Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır. Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır. Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur. Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır. Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir. Yanına dilimlenmiş limon konur.

Not: Yörede bu tarif odun ateşinde, sacın üzerinde hazırlanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sac Kakacı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: AKDENİZ-
Buraya geçin: