* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kabune

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

Kabune Empty
MesajKonu: Kabune   Kabune Icon_minitimeÇarş. Tem. 11, 2007 3:56 am

Kabune

Gerekli Malzemeler :
1 kg pirinç
500 gr kemiksiz et
3 soğan
2 çorba kaşığı margarin
Kaynar et suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı :
* Soğanı temizleyip halka halka doğrayın. Tuz ve biberle ovup yıkayın. Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin ve yıkayıp süzün. Eti haşlayıp tel tel ayırın.

* Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine bir porselen tabak kapatın. Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. 5-10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kabune
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: AKDENİZ-
Buraya geçin: