* Samsun Forum *
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

* Samsun Forum *

..::SAMSUN KARADENİZ GENCLİK::..
 
PortalliAnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PAZI YEMEĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
karawatan
4 YILDIZLI ÜYE
4 YILDIZLI ÜYE



Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 10/07/07

PAZI YEMEĞİ Empty
MesajKonu: PAZI YEMEĞİ   PAZI YEMEĞİ Icon_minitimeSalı Tem. 10, 2007 5:21 pm



Pazılar önce ayıklanır daha sonra haşlanır. İnce parçalara ayrılan pazılar Ordu civarında salça, soğan ve yağla kavrulup içine bulgur ve baharat katılarak, Trabzon civarında ise soğan yağla kavrulup içine mısır yarması, nane, soğan (çok eskiden yabani soğan), kılçıkları ayıklanmış hamsi ilave edilerek yapılılır. Sıcak yada soğuk yenebilir.

*Ordu, Rize arasında yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PAZI YEMEĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PAZI BURMALISI*
» PAZI KAYGANA*

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
* Samsun Forum * :: YEMEK TARİFLERİ :: KARADENİZ-
Buraya geçin: